شناسایی شواهد سرطان ریه در تنفس بازدمی

0
(0)

محققان تعیین کرده‌اند که کاهش در یک ترکیب خاص تنفسی می‌تواند نشان‌دهنده وجود سرطان ریه باشد. این پیشرفت می‌تواند به طور قابل‌توجهی تشخیص زودهنگام را تقویت کند و نتایج بیماران را بهبود بخشد.

یافته‌های کلیدی

در مطالعه‌ای که در مجله *ACS Sensors* منتشر شده، دانشمندان حسگرهای نانو مقیاس فوق حساس را توسعه داده‌اند که می‌توانند تغییرات در شیمی تنفس افراد مبتلا به سرطان ریه را شناسایی کنند.

نشانه شیمیایی: ایزوپرن

– **ایزوپرن** در تنفس بازدمی در افرادی که مبتلا به سرطان ریه هستند، کاهش می‌یابد.

– شناسایی این تغییرات نیاز به حسگری دارد که به حساسیت در سطح قسمت‌های در میلیارد (ppb) دست یابد و بتواند ایزوپرن را از سایر ترکیبات متمایز کند.

توسعه حسگر

– تیم تحقیقاتی به رهبری پینگ‌وی لیو و چینگیو وانگ بر روی بهبود **حسگرهای مبتنی بر اکسید ایندیم** تمرکز کرد.

– آنها حسگرهای **Pt@InNiOx** را ایجاد کردند که عملکرد فوق‌العاده‌ای داشتند:

  – ایزوپرن را تا **۲ ppb** شناسایی کردند که از حسگرهای قبلی پیشی گرفت.

  – به ایزوپرن بیشتر از سایر ترکیبات فرار موجود در تنفس پاسخ دادند.

  – در طول چندین آزمایش عملکرد ثابتی داشتند.

کاربرد در دنیای واقعی

– محققان این حسگرها را در یک دستگاه قابل حمل گردآوری کردند و نمونه‌های تنفسی جمع‌آوری‌شده از ۱۳ شرکت‌کننده (۵ نفر با سرطان ریه) را آزمایش کردند.

– نتایج نشان داد که ایزوپرن در نمونه‌های افراد مبتلا به سرطان کمتر از **۴۰ ppb** و در افراد بدون سرطان بیش از **۶۰ ppb** بود.

پیامدها

این فناوری می‌تواند نمایانگر یک پیشرفت در غربالگری غیرتهاجمی سرطان ریه باشد و احتمالاً نتایج بیماران را بهبود بخشد و جان‌ها را نجات دهد.

تقدیر

این مطالعه از حمایت‌های مالی بنیادهای مختلف علمی چین و مؤسسات مربوطه بهره‌مند شده است، که به پیشرفت این ابزار تشخیصی نوآورانه کمک کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *